marți, 16 februarie 2010

Ce s-a mai întâmplat în ultima săptămână

4
Revin după o săptămână pe blog. Am avut nişte zile încărcate, şi chiar nu am mai avut timp, sau poate nici chef. S-au întâmplat în ultimele zile câteva lucruri, demne de consemnat. Să le luăm pe rând.

-ministrul Gabriel Oprea a venit cu independenţii săi la Călăraşi joia trecută. Aşa cum a venit, aşa a şi plecat. Nu a dat prea multe informaţii, iar speculaţiile tot s-au scurs. Şi mă refer aici la deconcentratele care li s-au promis celor doi parlamentari de Călăraşi: senatorul Vasile Nedelcu şi deputatul Ioan Damian. Negocierile se pare că încă nu s-au finalizat. Cei doi, din câte ştiu, sunt în curs de stabilire şi a celor care vor ocupa funcţiile de director. ITM-ul se pare că va fi preluat de Damian, în schimbul CAS-ului care se duce la Nedelcu. Bineînţeles că Meseşeanu este în cărţi pentru revenirea pe post la ITM. Sunt curioasă ce se va întâmpla însă cu Direcţia pentru cultură, condusă de Sorin Danciu. Nedelcu, din câte ştiu, e în continuare hotărât să-l îndepărteze pe acesta de la şefia Culturii. Rămân la părerea mea că senatorul o va "da la pace" cu Danciu, din ce informaţii deţin primarul Nicolae Dragu deja intervenind în "problemă".

-pesediştii s-au întrunit vineri în Conferinţa judeţeană pentru a-şi alege delegaţii la COngres. S-a vorbit mult şi pe degeaba şi s-au certat între ei. Singurul lucru de remarcat ar fi prezenţa Oanei Niculescu Mizil, care, deşi supusă recent unei interveneţii chirurgicale, nu a putut rata ocazia de a se face cunoscută posibililor ei votanţi. Da! Deputatul "garantat Vanghelie" e în continuare hotărât să candideze la şefia PSD Călăraşi. Şi a fpcut primul pas. S-a înscris în organizaţia municipală a PSD! Mulţi o văd deja preşedinte. Aşa o văd şi eu.

-vreau să mai spun ceva legat de pesedişti, şi de PSD Călăraşi. Ieri, Adrian Năstase şi-a anunţat retragerea din cursa pentru şefia partidului, iar Victor Ponta a făcut un pas în faţă şi a spus că va candida. Retragerea lui Năstase a fost pusă de multă lume pe seama unor informaţii care vin din teritoriu şi care îl dau pe Geaonă favorit. Poate aşa o fi. Însă, spre exemplu, organizaţia PSD Călăraşi e dată ca susţinătoare a lui Geoană. În realitate lucrurile nu stau chiar aşa. Sunt mulţi din cei 25 de delegaţi care nu-l vor vota pe veşnicul candidat perdant al partidului. De aceea, nu cred că Geoană va câştiga, dacă va câştiga, aşa de lejer. Rămâne de văzut. Până sâmbătă mai sunt câteva zile. Eu dacă aş fi pesedistă (lucru care nu se va întâmpla niciodată :))) aş vota cu Ponta. De ce? Pentru că e unul dintre puţinii posibili lideri care nu ar pune PSD-ul în bătaia de foc a lui Băsescu.

Later edit. Am uitat ceva să vă spun. Ieri, pe site-ul oficial al Senatului am observat că vestitul Grup Parlamentar de Independenţi s-a transformat în Grup Parlamentar Mixt :)) (asta ca să nu mai spună nimeni că viitorul partid, pe care Oprea şi-l doreşte până în vară, nu va avea doctrină. Va avea doctrina MIXTĂ=)))

4 comentarii:

  1. Eu i-aş fi întrebat pe PSD-işti cum se face că au organizat o conferinţă judeţeană unde au ales delegaţii la congres, dar unde nu au ales o conducere pentru filiala judeţană, aşa cum era normal să se întâmple! Aşteaptă cu toţii să vadă cine va ieşi preşedinte al PSD, din câte înţeleg.

    RăspundețiȘtergere
  2. @ Later edit - Va avea doctrină mixtă ca telemeaua! Asta ca să nu mai spună nimeni că n-au făcut mare brânză!

    RăspundețiȘtergere
  3. Grup parlamentar mixt? Din punct de vedere doctrinar - nu, pentru ca au devenit independenti, neafiliati (inca) la niciun partid. Din punct de vedere al genului -nu, sunt toti barbati. Atunci, din ce punct de vedere - grup parlamentar mixt?

    RăspundețiȘtergere
  4. @ Anonim. E mixt probabil pentru ca parlamentarii vin din două partide opuse ca doctrina. Unul de dreapta-PNL si unul de stanga-PSD :)

    RăspundețiȘtergere