vineri, 8 ianuarie 2010

Criză în spital!

2
Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi se confruntă zilele acestea cu o problemă extrem de acută. Doctorul Gorunescu este grav bolnav şi nu-şi mai poate oferi serviciile spitalului, astfel că spitalul a rămas aproape fără nicio gardă pe ATI. Potrivit declaraţiilor managerului Ion Sfetcu se încearcă zilele acestea o soluţie, discuţii cu medici români sau moldoveni. Din câte mi-am putut da seama, Sfetcu e enorm de stesat pe tema asta. Mai ales că soluţiile pe care le poate identifica nu ţin sută la sută de el. Mingea e în curtea Primăriei Călăraşi care trebuie să ofere medicilor o locuinţă. Unul dintre doctorii cu care s-a discutat, domiciliat în Feteşti, cere musai o locuinţă pentru familia sa, iar zona în care primăria poate pune la dispoziţie un apartament nu-l încântă deloc pe acesta.

Dezbaterile pe această temă nu sunt noi, şi, mai cu seamă, nu vor înceta. Pentru că penuria de medici din Spitalul judeţean e o realitate nu de ieri, de azi. Totul ţine de bunăvoinţa autorităţilor locale de a oferi apartamente decente medicilor. Din păcate, soluţii se găsesc doar pentru piloşi, evacuaţi sau romi...

Later edit: Domnul primar Dragu spune că nu poate găsi soluţii. A ajutat spitalul cu ce a putut. M-a rugat respectuos să iau legătura cu domnul Filipescu :))

2 comentarii:

  1. Mi se pare de bun simţ ca autorităţile, respectiv Consiliul local Călăraşi, să pună la dispoziţia medicilor pe care doresc să-ia ducă în municipiu o locuinţă civilizată! Fie că este cu chirie, fie că i se oferă alte facilităţi, totuşi trebuie găsită soluţia pentru locuinţele medicilor pe care ni i-am dori aduşi la Călăraşi!

    RăspundețiȘtergere
  2. @ Later edit - Modul acesta în acre reacţionează Nicolae Dragu denotă nu cinism, aşa cum s-ar putea crede la prima vedere, ci doar un primitivism nativ, dublat de dezinteresul personajului acesta faţă de o problemă care nu i-ar putea băga şi lui ceva în sacoşă!

    RăspundețiȘtergere