vineri, 15 ianuarie 2010

E clar! Nimeni nu pleacă acasă

3
Cu siguranţă nimeni nu pleacă acasă din Primăria Călăraşi sau Consiliul Judeţean. Tot căutând proiectul de act normativ privind aplicarea standardelor minime de cost în administraţiile locale, pe care l-am găsit cu ajutorul unei bune prietene (te pup, Marceau), am dat peste o declaraţie interesantă a ministrului de Interne, Vasile Blaga. Întrebat dacă este de acord cu disponibilizările anunţate în cadrul primăriilor şi consiliilor judeţene, acesta a răspuns: "Sunt de acord ca obligatoriu trebuie realizate standardele de cost pentru servicii publice si normative de personal in administratia publica. Discutam de normative de personal in administratia publica locala, cand vom ajunge la o forma definitiva a proiectului de lege. Parlamentul va aproba, nu ministrul Administratiei si Internelor sau ministrul Finantelor. Atunci vom spune un lucru foarte simplu: "dragi primari si presedinti de consilii judetene, acest normativ si-l permite Romania conform legii aprobate de Parlament. Vreti mai mult? Pe banii vostri, nu pe transfer de la bugetul central spre bugetele locale"". Cu alte cuvinte, dacă bugetele locale permit un număr mai mare de angajaţi decât cel stabilit de standardele de cost, primarii sau preşedinţii de Consilii judeţene pot propune o organigramă mai largă. La Călăraşi nu-l văd eu pe primarul Nicolae Dragu dând afară angajaţi. La Consiliul judeţean la fel, mai ales că aici e vorba de o diferenţă mică. În ediţia de luni a Observatorului, citiţi despre câţi angajaţi vor trebui disponibilizaţi în cele două instituţii. CU ajutorul reprezentanţilor din prefectură, încerc până luni să aflu şi câţi angajaţi există în organigrama fiecărei primării de comună

3 comentarii:

  1. nici unul .la primarie mai trebuie angajati vreo 5, iar la inca 7 posturi vacante, taman bune pentru veri si verisoarele familiei Filipescu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu-i o bucurie pentru nimeni cind un om isi pierde locul de munca, dar daca acel om este , de exemplu, contabilul unui tilhar, trebuie sa acceptam tilhariile doar pentru ca acel contabil sa nu-si piarda locul de munca?

    Un jurnalist, pentru a obtine venituri, trebuie sa-si convinga cititorii, prin calitatea articolelor, sa-i cumpere ziarul, dar functionarul nu trebuie sa convinga pe nimeni; el ia cu forta!

    Categoric, o societate nu poate functiona fara stat, dar oare va functiona mai bine cu mai putina birocratie si cu un nivel de impozitare redus?

    RăspundețiȘtergere
  3. @calarasiblog Bine aţi venit! Vă mai aştept!

    RăspundețiȘtergere