joi, 21 ianuarie 2010

Upss! Directorii PDL, fără funcții?

1
Îmi verific de dimineață mail-ul. Un mail de la Guvernul României mi s-a părut interesant. Ordonanța 105 scria pe la început. M-am prins imediat. E vorba de Ordonanța aia minune care a înlocuit-o pe cea cu numărul 37 prin care directorii liberali erau dați afară în câteva zile. Ordonanță care pe 3 decembrie era declarată neconstituțională de Curte. Adică cu 3 zile înainte de turul II al alegerilor. Am citit și „upss„ iată:

Guvernul va iniția săptămâna viitoare un proiect de lege, spre a fi aprobat de Parlament, care să răspundă observaţiilor Curţii Constituţionale referitoare la Ordonanţa 105/2009, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului Ioana Muntean, la finalul reuniunii Executivului de astăzi.

Ioana Muntean a precizat că Executivul şi Parlamentul au, conform Constituţiei, 45 de zile la dispoziţie să reglementeze acele prevederi declarate neconstituţionale şi să le pună în acord cu Legea fundamentală. „În acest interval, aspectele sesizate ca neconstituţionale sunt suspendate de drept. Iar situaţiile în care mai multe persoane ocupă aceeaşi funcţie sunt cazuri punctuale, care vor fi soluţionate pe baza deciziilor instanţelor ”, a mai afirmat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Eeeee, ce mi-a atras cu adevărat atenția e ce am bolduit. Cum adică, aspectele sesizate sunt suspendate de drept? Cum adică, Directorii PDL rămân fără funcție, sau, fără drept de semnătură? Cum adică, iar o să avem parte de instituții blocate? DA DA DA, cred că e răspunsul întrebărilor!
O să ne distrăm cu siguranță! Vă dați seama că Parlamentul trebuie să aprobe o lege care să-i pună pe directorii PDL pe funcție? Și cum majoritatea e subțire, sigur-sigur ne vom amuza! Vorba lui Badea-vreau sângeeee! :)):))

Un comentariu:

  1. Curtea Constituţională, prin Decizia 1629 pronunţată în 3 decembrie 2009 - şi publicată de Guvernul Bij-Boc Patru abia în 14 ianuarie 2010, declară ÎN PARTE ca neconstituţională OUG 105/2009. Mai exact, Curtea constituţională constată ce-a constatat şi atunci când Guvernul Bij-Boc Unu a încercat să modifice prin votul Parlamentului în Legea 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, dar şi atunci când a emis OUG 37/2009. Şi mai exact, Curtea Constituţională constată că Guvernul Mini-Boc încearcă pentru a treia oară să politizeze funcţia publică în România, contrar celor mai elementare norme europene şi contrar oricăror norme de drept româneşti, începând cu Constituţia din 2003! Ceea ce a făcut acum Curtea Constituţională, prin Decizia 1629/03.12.2009 înseamnă desfiinţarea posturilor directorilor politici - ocupate deloc întâmplător de oamenii din gaşa portocalie a lui Traian Băsescu.
    Este uşor de înţeles că PD-L nu se va lăsa aşa de lesne dat peste cap. Va încerca să-şi menţină pe posturi directorii pe care i-a pus până acum, în ciuda declarării ca neconstituţionale a normelor legale de care s-au folosit până în prezent. Dar mai este o problemă. Mare de tot. Desfiinţarea ca fiind neconstituţionale a posturilor de directori "coordonatori", sau directori politici mai exact, ne readuce la forma din aprilie 2008 a Legii 188/1999 privind Statutul funcţionarului public. Mai explicit, directorii politici, ale căror posturi tocmai au fost desfiinţate ca fiind neconstituţionale, în majoritatea lor covârşitoare, nu sunt funcţionari publici, deci nu pot fi numiţi ca interimari, până la organizarea unui alt concurs! În plus, Legea 188/1999 privind Statutul funcţionarului public conţine o serie de condiţii pe care directorii trebuie să le îndeplinească. Între acestea sunt şi condiţii legate de vechimea în studii superioare, care este aceea de cinci ani!
    Mai adaug că sunt destui maimuţoi portocalii care nu au cinci ani nici de când şi-au dat seama pe ce lume trăiesc, darămite cinci ani în studii superioare!
    Da! Se anunţă o perioadă interesantă...

    RăspundețiȘtergere