joi, 28 ianuarie 2010

Tărăcilă-Mizil, un posibil meci al anului

0
Printre multele lucruri spuse în cadrul conferinţei de presă de miercuri a pesedişilor, cel mai important anunţ, din punctul meu de vedere, este acela al lui Tărăcilă referitor la posibila sa candidatură la şefia PSD Călăraşi, în cazul în care Oana Niculescu Mizil se va înscrie în concurs.
În opinia mea, Tărăcilă va avea un meci greu de jucat. Oana Niculescu Mizil, cea mai nouă figură printre social-democraţii din Călăraşi, porneşte cu un uşor (acum, chiar nu ştiu cât de uşor este :D) avantaj. Aceasta a pompat sume importante de bani în campania electorală de la prezidenţiale, infuzia de bani aducând PSD Călăraşi în fruntea judeţului ca scor electoral. Lucru care nu se mai întâmplase de cinci ani. Pesediştii călărăşeni au învăţat o lecţie importantă anul trecut. Că fără bani nu mai poţi câştiga nicio confruntare electorală. De aceea, mulţi dintre ei au făcut şi fac o comparaţie cu era Tărăcilă, când banii ce se rulau în campanii erau de departe mult mai subţiri decât banii aduşi de Mizil toamna trecută la Călăraşi. Tărăcilă simte acest lucru, şi ridică sprânceana către colegi-"Aţi crezut în sacoşa cu bani a lui Mizil!". Păi cum să nu creadă, când acea sacoşă de bani i-a adus pe primul loc şi le-a dat atâtea speranţe. Că Geoană a făcut gafe, asta e altă poveste.
Bineînţeles că toată lumea se întreabă-ce interes are Oana Mizil să candideze la şefia PSD Călăraşi? Răspunsul e simplu-un Colegiu călduţ uninominal în perspectiva alegerilor parlamentare din 2012. Ce dă ea la schimb? Bani. Pesediştii călărăşeni ştiu că îi aşteaptă o luptă grea rău la localele de peste doi ani şi jumătate. Şi au nevoie de sacoşa cu bani a lui Mizil. Ce dă Tărăcilă la schimb? Experienţă politică. Bineînţeles că susţinătorii lui Tărăcilă nu sunt puţini şi sunt influenţi. Astfel că un meci Tărăcilă-Mizil va putea fi declarat "al anului 2010". Rămâne de văzut dacă acesta se va concretiza totuşi. Şi mai ales care va fi rezultatul său. Eu, una, abia aştept!

No Response to "Tărăcilă-Mizil, un posibil meci al anului"

Trimiteți un comentariu