marți, 26 ianuarie 2010

Directorii PDL, fără funcţii publice?

1
Aud că Guvernul Boc a creionat deja un proiect de lege privind deconcentratele. Se pare că nu au încotro democrat-liberalii, şi sunt obligaţi să-i transforme pe directorii coordonatori în funcţionari publici. Adică toată lumea la concurs, la fel ca în trecut pe Legea privind Statulul funcţionarilor publici. Nu concursul ar fi o problemă, ştim bine cu toţii, ci faptul că directorii PDL sunt, o mare parte din ei, consilieri judeţeni/locali sau au funcţii de conducere în partid. Ceea ce contravine cu Statuul funcţionarilor publici. Abia aştept să văd ce soluţii vor găsi pedeliştii. Uniunea Europeană spune NU politizării funcţiilor de conducere, aşa că se pare că nu vor avea încotro...

Un comentariu:

  1. Uniunea Europeană a spus de mult NU politizării funcţiei publice, iar Legea 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici crea un cadru cât de cât normal pentru cariera publică.
    A venit însă guvernarea Piti-Boc pe mâna lui Traian cel Beat care a făcut exact invers decât cerinţele normelor europene, politizând funcţia publică. Au fost nu ami puţin de trei tentative de acest fel. Prima printr-o modificare la Legea 188/1999, fiind declarată neconstituţională. A doua, prin OUG 37/2009, fiind declarată neconstituţională. A treia prin OUG 105/2009 care şi aceasta a fost declarată neconstituţională. Trei tentative de politizare a funcţiei publice semnate de profesorul universitar de Drept constituţional Emil Boc, premier în funcţie pentru a patra oară, prin voia lui Traian Băsescu!
    Acum ne aflăm în faţa unei noi tentavide de modificare a Legii 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici. Probabil că de data asta, dacă nu le-a mers cu politizarea funciţiei publice, vor proceda invers, adică porbabil că îi vor transforma în funcţionari publici pe politicienii mai importanţi! :-)))
    Important este să rămână la ciolan haita portocalie! Iar noi, să nu uităm să trăim bine!

    RăspundețiȘtergere